Materiaal als nuttige grondstof

Niet weggooien maar opnieuw gebruiken. Dat kan met veel materiaal. Zoals een tweede leven voor kantoormeubilair.

OPNIEUW! levert recyclebare maatwerk oplossingen voor het hele kantoor, met onder andere stoelen, tafels en kasten die allemaal een tweede leven verdienen en feitelijk niet van nieuw te onderscheiden zijn.

Het werkt met gebruikte materialen, vaak afval genoemd, en zet die in als grondstoffen voor nieuwe producten. Voorbeelden van materialen zijn gerecyclede petflessen, bamboe, NS-treinmaterialen, gerecyclede jeans, gerecyclede bureaukappen en bureaubladen. „Daarnaast werken wij ook met andere materialen, afhankelijk van de afvalmaterialen.

Naast het hergebruik van onze materialen is het ook mogelijk om jouw eigen materiaal aan te leveren. Samen kijken we naar de mogelijkheden!”

Voorbeelden
De circulaire hanglamp is gemaakt van oude bureaustoelkappen. Oude bureaustoelkappen zijn een duurzame oplossing, doordat het plastic afvalmateriaal
omgesmolten kan worden tot een nieuw circulair product.

In de stoelenproductie worden waar nodig onderdelen vervangen. Vaak zijn oude bureaustoelkappen versleten, waardoor deze vervangen moeten worden. De plastic kappen worden omgesmolten tot granulaat (korrels) voor nieuwe circulaire producten.

De circulaire zitbank is gemaakt van onder andere oude bureaubladen. „Wij kopen kantoormeubilair op, waarbij vaak bureaubladen beschadigd of verouderd zijn. Deze bureaubladen kunnen wij als duurzame grondstof gebruiken voor nieuwe circulaire producten, zoals voor het framewerk van onderstaande bank.”

Maatwerk
„Van een vast bureau tot een op maat gemaakt elektrisch verstelbaar bureau. Dit is maatwerk dat wij óók toepassen op jouw huidige meubilair!”

OPNIEUW! Gebruikt meubilair bij maatwerk om een ideale werkomgeving te creëren. Dit wordt gedaan in eigen hout- en metaalafdelingen. Door het huidige meubilair te hergebruiken, bespaar je op energie, grondstoffen, CO2 en kosten en daarnaast worden afvalstromen gereduceerd.

Naast het aanbieden van refurbished kantoormeubilair en circulaire oplossingen biedt deze duurzame leverancier ook de mogelijkheid aan van circulaire interieurbouw Met onder andere het ombouwen van zeecontainers naar bijvoorbeeld kantoorruimtes om de zeecontainers zo een tweede leven te geven.