Waterbesparing in sanitaire ruimtes

Hoe water te besparen in sanitaire ruimtes? Handig om te weten omdat veel water anders nodeloos wordt verspild. Een deskundige kan helpen deze besparing te realiseren.

Zomaar een weetje: ruim een kwart (26%) van ons toiletwater wordt door het toilet gespoeld. Met toenemende klimaatproblematiek -in dit geval droogte in het bijzonder- een relevant gegeven. Bedrijven kunnen daar wat aan doen.

Een expert om daarbij te helpen is biocompact. Dat voert sinds 2002 innovatieve producten, waarmee het samen met klanten aan een betere wereld werkt. Dan gaat het om producten, zoals urinoirs, waarmee enorme hoeveelheden water en CO2 worden bespaard. Bovendien zorgen die producten dat de sanitaire ruimte een stuk hygiënischer is. 

Daarnaast helpt biocompact klanten om fosfaat en biogas te winnen. Fosfaat wordt gewonnen uit de pure urine die door onze watervrije urinoirs gaan. Dit kan worden gebruikt als basis voor meststof in landbouw. „Biogas wordt gewonnen vanuit onze vacuüm toiletsystemen.”

Een belangstellend bedrijf heeft in het geval van biocompact te kiezen uit een assortiment waarbij wordt aangegeven hoe een product niet alleen scoort op waterbesparing maar ook op onder meer duurzaamheid, hygiëne en geur.