Zet organisch afval om in grondstof compost

Waarom een composteermachine? Iedere dag belanden kilo’s organisch afval, zoals etensresten, in de afvalbak. Binnen de gehele voedselketen ontstaat organisch afval. Van overtollige groente en fruit bij telers tot etensresten bij voedselverwerkers. Van overgebleven voeding in restaurants tot producten over de houdbaarheidsdatum in winkels. Al dat ogenschijnlijk nutteloze afval kan van onschatbare waarde zijn voor de groei van planten. Deze inhoud van de afvalbakken en SWILL containers kan namelijk snel omgezet worden in compost met een composteermachine!

Een composteermachine is dé oplossing voor organisch afval
Door etensresten en ander organisch afval te composteren, verkleint u de afvalstapel. Compost heeft namelijk een veel kleiner volume dan onverwerkt organisch afval. Het volume kan tot negentig procent afnemen. Er hoeft dan minder afval getransporteerd en verwerkt te worden. Dat is beter voor het milieu omdat transport en afvalverwerking CO2 uitstoot. Bovendien scheelt het in de portemonnee. Minder afval betekent minder kosten. Een composteermachine biedt één oplossing voor twee problemen: het zorgt voor afval- én CO2-reductie.


De voordelen van een composteermachine


 • Gebruik makkelijk en snel
 • Bespaar kosten voor afvalverwerking
 • Verminder de CO2-uitstoot
 • Draag bij aan de circulaire economie
 • Gebruik makkelijk en snel
 • Bespaar kosten voor afvalverwerking
 • Verminder de CO2-uitstoot
 • Draag bij aan de circulaire economie
 • Hoe werkt een composteermachine?
  In de natuur duurt het maanden voordat compost rijp is en gebruikt kan worden op het land. Dit proces kunt u versnellen door het gebruik van een composteermachine. In zo’n machine wordt natuurlijk afval door middel van een perfecte combinatie van microben en warmte binnen 24 uur omgezet in compost. Dit is een compleet natuurlijk en duurzaam proces.


  Onze professionele composteermachines hebben een compact design waardoor ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. U kunt de machine op elk gewenst moment vullen en met één druk weer legen. Er komen geen vervelende geurtjes vrij tijdens het composteren. Composteermachines zijn er in verschillende soorten en maten. Voor grote en kleine organisaties. De composteermachine is inzetbaar bij alle organisaties die te maken hebben met organisch afval.

  Composteren
  Wilt u de enorme hoeveelheden afval van uw organisatie verminderen? Een composteermachine is de oplossing. Deze machine zet organisch afval, bijvoorbeeld etensresten en tuinafval, om in waardevolle compost. Dat is een bodemverbeteraar waardoor planten beter vocht op kunnen nemen. Zo dient uw compost weer als grondstof voor nieuwe producten.


  Het is niet moeilijk. Composteermachines zijn er in diverse soorten en maten. Voor kleine of grote hoeveelheden organisch afval. Zo is er altijd een die bij uw organisatie past. De compost is handig in uw eigen tuin of die van uw medewerkers en relaties. Mocht u veel compost hebben, kunt u een boer of tuindervereniging er altijd blij mee maken.

  U kunt het eventueel ook op laten halen als groenafval. De afvalstroom is dan al met zo’n negentig procent afgenomen. Er wordt zo minder CO2 uitgestoten bij de afvalverwerking. De compost wordt dan gebruikt om bijvoorbeeld de eigen composteer processen te versterken / versnellen. Zo draagt u bij aan een beter milieu. Bovendien is het goed voor uw portemonnee, minder afval betekent lagere kosten.

  Wat is compost?
  Met de compost uit uw composteermachine kunt u bijvoorbeeld tuinders blij maken. Zij gebruiken het op het land. Compost is een bodemverbeteraar. Het zorgt ervoor dat de bodem vocht beter vasthoudt waardoor planten het makkelijker kunnen opnemen. Composteren is het afbreken van organisch afval door schimmels en bacteriën.