Circulair denken vanaf het begin

Circulair denken vanaf het begin

Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert onder meer afvalscheidingssystemen, voor binnen en buiten. Dit gebeurt volgens het principe van circulariteit, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een beter milieu en bewustere afvalscheiding.

Het streven is om producten, onderdelen en grondstoffen/materialen zo hoogwaardig mogelijk te hergebruiken. Daarbij wordt al direct gekeken naar design en productie. Zo kunnen we vaak relatief eenvoudig een product upgraden en repareren, waardoor het gegarandeerd futureproof is. Ook kunnen gebruikte onderdelen meestal nog prima worden opgeknapt (refurbish) en ingezet in andere, nieuwe producten (re-use). Géén recycling dus, want de toegevoegde waarde van deze onderdelen blijft gewoon bestaan.

Bij al onze ontwerpen houden we al vanaf het begin rekening met circulariteit. We adviseren en ondersteunen in elke fase van het circulaire traject. En we kunnen dit traject ook volledig voor u verzorgen – van design en productie tot implementatie en retourstromen (terughalen en recyclen van onderdelen en afvalbakken voor hergebruik).

[ + ]

Originally posted on 1 april 2022 @ 16:15

Ook interessant:

Door wie bezocht
Van deelnemers
Terugblikken